Thursday, 1 November 2012

pRiNSip2 Aku n TTG nYA..


Hai…*_*

Kamu pernah bercinta x…? pedih rasakan khlgn org yg kita syg n cintai selalu..rasa skit teramat sgt…xprnh aq skit cmni dlm hti….mgkin balasan ALLAH trhdp aq khlngn dy coz aq jahat dulu…

Nak tahu knp aq syg dy..???Aq syg dy aq mmg niat nk khwin dgn dy…aq ska dy..beza umur aq ngn dy..dy laungkan azan utk aq…dy pybar dgn skp aq…dy byk nsht utk aq…n byk lgilah ttg kbaikan dy…….

Aq dah deactived fb bt smtra wktu…bkn aq sja2 nk deactived..aq mahu bersedirian dulu…klu aq dah sedia aq active balik…..aq msh smpn msj2  1st aq mgnali dy…aq smpn dlm laptop…aq akui aq sblm tdow akan rindu dy n mngis mgadu pda ALLAH...bila aq tringat dy,cpt2 aq menunaikan solat hajat……HANYA ALLAH SHJA YG TAHU BAGAIMANA AKU SEKARANG NI…

Xapalah aku sedar kslpn aq dulu trhdpnya…aq mmg dah xda peluang utknya…….sedihkan…..aq sgp merayu utk dy…tp dy tetap xnk bgi peluang utk terakhir ..xpa aq phm…dy xnk trjdi spti dulu..dy tkut…sian kat ab…maafkan b….

Aq dah niat dalam hati biarlah MUHAMMAD AFIQ AIMAN BIN MOHD LIL cinta couple aq yg terakhir…prinsip aq,aq xnk couple dah…cukuplah aq pedih krna cinta….andaian ada lelaki nak couple ngn aq..aq xnkkkkk..klu laki nak biarlah dy masuk meminang aq sdri..aq sgup harungi ini…….

Aq mahu ubah sikap aq…….aq xda niat nak marah aiman..mgkin aq sja mahu bermanja dan mahu dy pujuk….tp slp aq mrh xtentu  pasal & aq ngada2…ppuan mana xnk cmtu kan…xpalah aq mahu ubah sikap yg tdk akan cpt putus asa,n cpt marah….aq skrg  dah blja masak skit2..hihihi….xpa slow2…hohoho….

Cuti sem byk aq jadi babysitter …pnat juga jga anak buah aq nie…..meragam je..nak main pasir lah apalah….papepon aq syg anak buah aq…seronok jga budak…hohohohohoh…

Yehhhh pikir psal lesen… smpai skrg aq xbwa krta sjak brda di rumah..… xpa papa…mgkin ini kbaikan u  ma dgn papa xbg u bwa…… mgkin ma dgn papa xnk u trjdi apa2…yelah skrg ini byk brlaku kemalangan..lbh2 lgi u ni ppuan…

Opsttt xlupa juga nk bgthu thanks pda adik angkat aq…stiasa brsama aq ktka susah n senang…ALHAMDULILAH mujur ada dy tmpat aq mgadu skit2 ttg aq…..aq mmg xda sikap pendirian tetap…mulai ai ni aq akan ubah..aq akan ada tetap pendirian aq….apa yg aq bt kptsan aq akan tetapkannya…jika aq yg benar aq akan pertahankan hak aq…. Trma ksh dik… PENDIRIAN DIRI adalah ASET utk bagi aku…..

AKU XNAK DAH PIKIR HAL CINTA…..
Prinsip aku…....

1.aku mahu hbskan diploma..aq akan cuba bt yg terbaik..aq xnk putus asa…jika results aq ada yg tergelejoh xapa….apa yg brlaku itu ada hikmah..mgkin ALLAH mahu mguji aq….aq berdoa agar results aq dpt yg trbaik..aq xkisah pointer aq turun ke naik yg penting aq lulus semua…aq xnk ada ulangi…aq akui aq main2 sem lps ..aq xserius…aq redha & tawakal kpdamu YA ALLAH results aq…

2.  aku mahu jaga ma dgn papa…….aq nk jga org tua ku…

3. aku stiasa doakan utk jodoh aq…spti biasa lelaki yg blh membimbing aq,berilmu,soleh,tidak merokok,tidak panas baran,tidak buta huruf,tidak buta warna,bertanggungjwab,penyayang,mghormati org tua…

KORANG NAK TAHU X,,,knp aq xsuka laki hisap rokok…

Aq xnk dy sakit…rokok ini blh bhyakan kshtn ….blh mbunuh juga…aq xnk org yg aq sygi akan trjdi spti pak saudara aq..kedua-dua kaki kna potong krna rokok…aq xnk….aq xsgp…tp nk bt cmna aq larang dy tetap hisp rokok juga..aq xleh pksa dy dah..aq hnya mampu berdoa utknya agar cpt brhnti…

4. selepas habis diploma..aq mmg xnk smbg dah degree……aq xthuw knp aq xnk…aq nk keje…maybe aq pkirkan aq byk hutang …aq nak jelaskan PTPTN aq…. Entah aq mmg xska berhutang….sbb tuh xnk..hohoho..aq nak apply keje…cita2 aq nk jdi POLIS..tp xthuwlah cita2 aq trcpai x…hanya  ALLAH YANG MAHA MENGETAHUI YANG TERBAIK UNTUK AKU…papepon aq kna usaha….

5. xpalah…biar aq dgn exbf mjdi kngan yg blh buat aq sbgai pgajaran utk msa akan dtg…..aq akan cuba utk tdk mngis lagi kerana LELAKI……..aq akn cuba kuatkan smgt utk tempuhi khpn ini tanpa CINTA pada seorang kekasih….INSYAALLAH…………. 

Utk ex my love…b doakan smga ab bertemu jodoh yang lebih terbaik dari b….smga ab kuatkan smgt utk hadapi dugaan..smga ab bhgia selalu di smpg org tersyg…jga dirimu baik2…b dah redha dgn apa trjdi ini…maybe jodoh kita dah tiada……tp dlm setiap doa b xkn lupakan ab…b slalu bwa doa utk ab…smga hidup ab di rahmati ALLAH di DUNIA & AKHIRAT…….trma ksh hadir dalam hati b slma 6 bulan..trms ksh sgp hidup susah n sng ngn b slma 6 bln..……..ab xpyhlah risau  b…b kat sini baik2 saja……nti kirim salam dkt ayah bt terakhir b dlam hidp ab…….ok ab….wassalam…. ;)

INGATKAN SY BILA SY LUPA.NSHT SY BILA SY MELAMPAUI BATAS.TENANGKAN SY BLA SY GELISAH DAN AKHIR SKLI SRTAKAN SY BILA AWK BERDOA.

Ini shaja luahan hatiku…ikhlas dari hati aku……………….
….trma ksh yg sudi bca……peace 

2 comments:

  1. Jaga la diri baik2......jangan putus asa dengan ujian Allah. mungkin antara kita takde jodoh. tapi akan ada jodoh yang lebih baik untuk b. Ab bukan lelaki yang baik untuk b. maafkan ab atas segalanya

    ReplyDelete
  2. ok ab..insyaALLAH...thanks...:)
    b pom bkn ppuan baik utk ab juga,,,
    jga diri baik2...

    ReplyDelete